یکشنبه , ۲۵ آذر ۱۳۹۷
خانه / غذاها / انواع غذا با گوشت قرمز / بوقلمون برشته شده،به شیوه اهالی کشور کانادا برای روز شکرگزاری

بوقلمون برشته شده،به شیوه اهالی کشور کانادا برای روز شکرگزاری

مواد لازم:

به منظور پخت خود بوقلمون:

  • ۱ عدد پرتغال متوسط
  • ۱ عدد لیموی متوسط
  • ۸ قاشق غذاخوری کره در دمای اتاق
  • ۱ قاشق غذاخوری برگ مرزنگوش یا همان پونه کوهی تازه خرد شده
  • ۱ قاشق غذاخوری برگ آویشن تازه خرد شده
  • ۱ قاشق چایخوری نمک با اضافه مقداری بیشتر جهت طعم دادن
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل تند با اضافه مقداری بیشتر جهت طعم دادن
  • ۱ عدد بوقلمون درسته
  • ۲ پیمانه آب یا عصاره مرغ یا بوقلمون

به منظور پخت سس بوقلمون:

  • روغن نباتی در صورت نیاز
  • یک چهارم پیمانه آرد همه منظوره
  • بیش از نیم پیمانه آب مرغ یا آب بوقلمون در صورت نیاز
  • نمک
  • پودر فلفل سیاه تند

طرز تهیه:

قفسه فر را در اولین طبقه آن تنظیم نموده مابقی قفسه های رویی را خارج نموده دمای فر را روی ۲۷۸ درجه سانتیگراد تنظیم نموده روشن نموده تا از قبل گرم شود.قالبی مخصوص کبابی کردن همراه با قفسه ای که برای کبابی کردن است در نظر بگیرید.(اگر که این قفسه را نداشتید اندکی فویل آلومینیومی به کف قالب گفته شده بکشید.)

پوست لیمو و پرتغال را رنده کرده داخل کاسه ای کوچک بریزید.لیمو و پرتغال را چهار قاچ کرده به منظور بخش داخلی بوقلمون به کناری بگذارید.کره،پونه کوهی،آویشن،یک قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل را به داخل محتویات داخل کاسه اضافه نموده همگی را با یکدیگر مخلوط نمایید.

گردن و احما و احشای بوقلمون را از آن جدا نموده به منظور استفاده های دیگر نگهش دارید.شکم  و بخش خارجی بوقلمون را با پارچه ای تمیز (حوله ای کاغذی)خشک نموده آن را روی تخته خرد کن طوری قرار دهید که سینه آن به سمت بالا باشد.پوست رویی سینه و ران بوقلمون را با سر دادن دستتان بین گوشت و پوست بدون آن که پوست پاره شده و از آن جدا شود آزاد نمایید.(به عبارتی پوست را از سطح سینه و ران ها به طرف بالا بلند کنید.)کره را به طور مساوی زیر پوست آزاد کرده پخش نمایید.بخش خارجی و قسمت داخلی آن را با نمک و فلفل طعم دار نمایید.

بوقلمون را از بخش سینه آن به سمت بالا روی قفسه مخصوص قرار داده شکم آن را با قاچ های لیمو و پرتغال پر نمایید.در صورت تمایل پاهای بوقلمون را با ریسمان چندلا به یکدیگر ببندید.آب یا عصاره های گفته شده را به داخل قالب بریزید.

قالب حاوی بوقلمون را داخل فر قرار داده فورا دمای فر را کاهش داده به ۱۷۷ درجه سانتیگراد برسانید.بوقلمون را طی دو و نیم الی سه و نیم ساعت کبابی نموده در طی این مدت هر ۴۵ دقیقه یکبار روی بوقلمون رابا عصاره داخل قالب مرطوب نمایید.درطی این مدت دمای دماسنج فرو برده در قطور ترین قسمت ران بوقلمون حداقل ۷۴ درجه سانتیگراد خواهد بود.

زمانیکه بوقلمون آماده شد قالب حاوی بوقلمون را روی اجاق گاز قرار داده با گرفتن انتهای باقیمانده از گردن بوقلمون آن هم به کمک حوله کاغذی به آن زاویه داده تا عصاره های شکم بوقلمون خارج شده به داخل قالب بریزید.بوقلمون را به روی تخته خرد کن تمیز یا ظرف سرو منتقل نموده اجازه دهید تا قبل از برش دادن به مدت ۳۰ دقیقه استراحت نماید.در این میان قفسه را خارج نموده سس را تهیه نمایید.

به منظور تهیه سس:

یک عدد صافی با سوراخ های ریز روی کاسه ای متوسط قرار داده عصاره های قالب را از مابین صافی عبور داده مابقی محتویات را با صافی از عصاره جدا نمایید.عصاره را چند دقیقه ای به کنار بگذارید تا چربی روی سطح آن قرار گیرد.

یک چهارم پیمانه از چربی روی سطح را از عصاره داخل قالب به داخل قابلمه ای متوسط بریزید.(در صورتی که مقداری کافی چربی نبود روغن یا کره در حدی اضافه نمایید که به یک چهارم پیمانه برسد.)مابقی چربی را نیز از سطح جدا نمایید. میزان مابقی عصاره باقیمانده را اندازه گرفته در صورت نیاز میزان بیشتری آب بوقلمون به آن اضافه کرده تا به دو و نیم پیمانه برسد.آن را به کناری بگذارید.

قابلمه را روی شعله متوسط قرار داده محتویات را گرم کرده تا زمانی که چربی خودش را بخوبی نشان دهد.آرد را به داخلش اضافه نموده تا زمانیکه تیره رنگ گردد آن را پبزید.(حدود یک دقیقه).تا زمانیکه غلیظ شده به قوام مورد نظر برسد به جوشاندنش ادامه دهید.درصورت نیاز به آن فلفل و نمک اضافه نمایید.سس را به داخل کاسه سرو ریخته در کنار بوقلمون سرو نمایید.

منبع

 

در کانال تلگرام و اینستاگرام که حاوی مطالب متنوعتری است به ما بپیوندید:

کانال تلگرام ما: @creativechief
صفحه اینستاگرام ما: ashpaz_khallagh

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره‌ی آشپز خلاق

Check Also

پوره سیب زمینی و گل کلم

مواد لازم: ۱ قاشق غذاخوری روغن نیم پیمانه پیازقرمز خرد شده ۳ حبه سیر خرد …

دیدگاهتان را بنویسید