جمعه , ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
خانه / غذاها / کارهای خمیری / انواع نان ها / نان عید پاک(اشته -بغوت)،مخصوص کشور آلمان

نان عید پاک(اشته -بغوت)،مخصوص کشور آلمان

مواد لازم:

  • ۱ پیمانه/۱۲۰ گرم مویز
  • یک چهارم پیمانه/۴۰ گرم بادام خرد شده
  • نیم پیمانه شیر

به منظور تهیه بخش اسفنجی نان:

  • یک و دو پنجم پیمانه/۱۷۰ گرم آرد(کم پروتئین)
  • یک چهارم قاشق چایخوری خمیرمایه فوری
  • دو سوم پیمانه شیر سرد

به منظور تهیه خمیر:

  • یک و دو پنجم پیمانه/۱۷۰ گرم آرد(کم پروتئین)
  • ۲-۳ قاشق غذاخوری/۳۵ گرم شکر
  • ۱ عدد تخم مرغ کوچک
  • ۱ قاشق چایخوری خمیر مایه فوری
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • سه و نیم پیمانه قاشق غذاخوری کره
  • ۱ قاشق چایخوری پوست رنده شده لیمو یا پوست رنده شده پرتغال

به منظور تزئین:

  • شیر
  • زرده تخم مرغ
  • مربای زردالو
  • لعاب شکر قنادی(مخلوطی از کره آب شده،شکرقنادی،وانیل،دو قاشق غذاخوری شیر)
  • پرک بادام
  • شکر درشت

طرز تهیه:

مویزها را داخل آب ریخته تا خیس بخورند.

بادام های خرد شده را داخل اندکی شیر ریخته تا خیس بخورند.هر دوی بادام خرد شده و مویزها را قبل از استفاده از صافی عبور داده با آب بشویید.(آبکشی کردن)

به منظور تهیه بخش اسفنجی نان:

تمامی اجزای ترکیبی در بخش مربوطه را با یکدیگر میکس نموده تا زمانیکه خمیر  شکل گیرد.

چند دقیقه خمیر شکل گرفته شده را ورز داده به آن اجازه دهید تا به مدت ۲-۱ ساعت در دمای اتاق استراحت نموده تا حجمش دوبرابر شود.

داخل کاسه ای خمیر اسفنجی تهیه شده،آرد،شکر،تخم مرغ،خمیر مایه و نمک را ریخته همگی را بخوبی با یکدیگر مخلوط نمایید.

چند دقیقه مخلوط بالا را ورز داده به آن کره و پوست رنده شده لیمو یا پرتغال را اضافه نموده چند دقیقه بیشتر خمیر را ورز دهید.

مویز و بادام خرد شده به مخلوط خمیری اضافه نموده دوباره خمیر را ورز دهید.شما در اینجا امکان دارد که به منظور کم کردن حالت چسبناک خمیر اندکی بیشتر آرد به آن اضافه نمایید.میزان آرد به میزان درشت بودن مویزها و خیس بودنشان مربوط میباشد.خمیر را به روی سطح آرد پاشی شده قرار داده تا زمانیکه که اندکی چسبناک باشد آن را ورز دهید.

خمیر را به شکل تپه ای مانند در آورده اجازه دهید تا روی سطح کار به مدت ۳۰ دقیقه استراحت نماید.

فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم نموده روشن کرده تا گرم شود.روی سینی فر کاغذ روغنی پهن نمایید.

خمیر را گرد نموده با سلفون پلاستیکی به صورت شل آن را کاور کرده اجازه دهید تا طی مدت ۴۵ دقیقه در دمای اتاق  روی سطح کار آرد پاشی شده یا سینی فر حاوی کاغذ روغنی استراحت نموده و حجیم تر گردد.

چند دقیقه قبل از پخت نان شما میتوانید روی نان رومال مالیده و آن را براق کنید به این صورت که شیر یا زرده تخم مرغ هم زده شده را روی سطح خمیر مالیده در صورت تمایل شکر یا پرک بادام روی آن بپاشید.

خمیر را داخل فر از قبل گرم شده قرار داده(داخل فر کاسه ای از آب جوش قرار داده تا بخار داخل فر تامین شود) آن را به مدت ۴۵-۳۰ دقیقه یا تا زمانیکه دمای داخلی  فر به ۸۵ درجه سانتیگراد برسد بپزید.درصورتیکه که روی نان تیره باشد میتوانید روی آن در مرحله پایانی فویل کشیده دما را به ۱۷۷ درجه سانیتگراد برسانید.

در صورتیکه نان را قبل از پخت رومال نکردید میتوانید بعد از پخت روی نان داغ مربای زردالو ریخته پرک بادام سفید پاشیده یا اجازه دهید تا خنک شده و بعد از خنک شدنش روی آن لعاب شکر قنادی (مخلوطی ازشکر قنادی،کره آب شده،وانیل و شیر) بریزید.

منبع

 

در کانال تلگرام و اینستاگرام که حاوی مطالب متنوعتری است به ما بپیوندید:

 

کانال تلگرام ما: @creativechief
صفحه اینستاگرام ما: ashpaz_khallagh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره‌ی آشپز خلاق

Check Also

گراتین سیب زمینی،به شیوه اهالی کشور آلمان

مواد لازم: ۱۷۰ گرم سیب زمینی ۲۳۰-۳۴۰ گرم خامه غلیظ ۱ قاشق چایخوری نمک یک …

دیدگاهتان را بنویسید