جمعه , ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
خانه / غذاها / کارهای خمیری / انواع کارهای خمیری / نان دانه(دغای _کنه بغوت)،مخصوص کشور آلمان

نان دانه(دغای _کنه بغوت)،مخصوص کشور آلمان

مواد لازم:

به منظور تهیه خمیر یک:

  • یک و یک چهارم پیمانه/۱۴۵ گرم آرد گندم کامل
  • ۶ قاشق غذاخوری /۵۰ گرم آرد چاودار تیره
  • ۲ قاشق چایخوری دانه کتان(تخم کتان)
  • سه هشتم قاشق چایخوری نمک
  • پنچ هشتم پیمانه آب

به منظور تهیه خمیر دو:

  • یک و پنچ هشتم پیمانه/۱۹۳ گرم آرد(گندم کامل)
  • یک چهارم پیمانه خمیر مایه فوری
  • نصف پیمانه آب

به منظور تهیه خمیر نهایی:

  • ۶ قاشق غذاخوری/۴۶ گرم آرد گندم کامل
  • ۵ قاشق غذاخوری دانه کنجد
  • ۵ قاشق غذاخوری دانه آفتابگردان برشته شده
  • ۵ قاشق غذاخوری دانه کدوحلوایی برشته شده
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • ۲ قاشق چایخوری خمیر مایه فوری
  • ۱ قاشق غذاخوری عسل

طرز تهیه:

تهیه نان را از عصر قبل از اینکه بخواهید آن را پخت نمایید آغاز نمایید.تمامی اجزای ترکیبی در محیط بیرون یا همان در دمای اتاق قرار بگیرد.در کاسه اول تمامی ۵ جز ترکیبی گفته شده در ساخت خمیر شماره یک را با یکدیگر میکس نموده تا زمانی که خمیر نرمی شکل گیرد.

در کاسه دوم تمامی اجزای ترکینی خشک را با یکدیگر و با آرد ترکیب نموده تا زمانی که خمیر توپی شکلی تشکیل شود.به مدت ۲ دقیقه خمیر را ورز داده اجازه دهید تا خمیر استراحت کرده اینبار با دست مرطوب خمیر را ورز دهید.این بخش اسفنجی نان میتواند اندکی قبل از صبح حجیم تر از قبل شود.این خمیر  بهتر است که چسبناک باشد.

خمیر شماره یک را داخل سلفون پیچیده و روی میزکار خود تمام شب قرار دهید.خمیر شماره دو را داخل کاسه ای چرب شده قرار داده روی آن سلفون کشیده به گونه ای که خشک نشود.سپس آن را داخل یخچال به مدت یک شب کامل قرار دهید.

به منظور تهیه خمیر نهایی:

به هنگام صبح خمیر شماره دو را حداقل یک ساعت قبل از اینکه آن را استفاده نمایید از داخل یخچال خارج نمایید.هر دو خمیر را به چند تکه برش زده و همگی را با یکدیگر داخل کاسه ای قرار دهید.

۶ قاشق غذاخوری آرد اضافه تر را داخل کاسه ای ریخته دانه های کتان،آفتابگردان و کدوحلوایی را همراه با نمک،خمیرمایه(ممکن است که داخل یک قاشق غذاخوری آب در صورت که فوری نباشد آن را به عمل آوردید.)و عسل به آرد اضافه نموده  همگی را با یکدیگر مخلوط نموده  به مدت ۵ دقیقه ورز دهید.در پایان بایستی خمیر همگنی ایجاد شده باشد.(میتوانید در طی ترکیب  از همزن برقی استفاده نمایید.)در صورتی که خمیر بیش از حد چسبناک شده باشد شما میتوانید اندکی آرد اضافه نمایید.

خمیر را روی سطح کار اندکی آردپاشی شده قرار داده به مدت ۳ دقیقه آن را ورز دهید.اجازه دهید تا ۵ دقیقه استراحت نماید.خمیر بایستی سفت شده اما اندکی هم چسبناک باشد.

بعد از ۵ دقیقه دوباره خمیر را به مدت ۱ دقیقه ورز داده آن را به شکل گردی در آورده داخل ظرف تمیزی قرار داده روی آن( بخش سرباز ظرف حاوی خمیر) حوله تمیزی قرار داده اجازه دهید تا حجیم شود.

اجازه دهید تا در دمای اتاق طی یک الی دو ساعت حجیم شود.

خمیر را با شکل گرد یا بیضوی تبدیل کرده آن را روی سینی فر چرب شده ای قرار داده روی آن را در صورت تمایل اندکی مرطوب کرده تا دانه های خشخاش،دانه های کنجد یا پرک گندم(بلغورگندم )به آن بچسبد اجازه دهید خمیر حجیم شود اما نه در حدی که سایز آن دو برابر شود.(یک ساعت الی دو ساعت زمان میبرد)

فر را ۲۰ دقیقه قبل از پخت نان روی  ۲۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم نموده روشن کرده تا از قبل گرم شود.قابلمه آلومینیومی قدیمی  را روی پایین ترین طبقه فر قرار داده و قفسه پخت را روی سطح بالای طبقه پایینی تنظیم نمایید.

روس سطح نان را به کمک چاقوی تیزی  به عمق ۶ میلی چاک دهید.

به منظور پخت سینی پخت را داخل فر قرار داده قفسه پایینی حاوی قابلمه آلومینیومی را بیرون کشیده داخل آن دو پیمانه آب ریخته آن را سریع به داخل فر انتقال داده درب فر را ببندید.در صورتی که اسپری آب دارید درب فر را باز کرده هر سه دقیقه (یعنی بعد از دو بازه سه دقیقه ای ) حدود ۱۰ فواره آب به دیواره های  داخلی فر بپاشید.دمای فر را بعد از ۱۰ دقیقه به ۲۳۲ درجه سانتیگراد کاهش داده نان را به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه اضافه تر یا تا زمانی که دمای داخلی نان به ۹۳ درجه سانتیگراد برسد بپزید.

قبل از اسلایس نان اجازه دهید تا کاملا خنک شود.

منبع

 

در کانال تلگرام و اینستاگرام که حاوی مطالب متنوعتری است به ما بپیوندید:

کانال تلگرام ما: @creativechief
صفحه اینستاگرام ما: ashpaz_khallagh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره‌ی آشپز خلاق

Check Also

گراتین سیب زمینی،به شیوه اهالی کشور آلمان

مواد لازم: ۱۷۰ گرم سیب زمینی ۲۳۰-۳۴۰ گرم خامه غلیظ ۱ قاشق چایخوری نمک یک …

دیدگاهتان را بنویسید